4 استان با کم بارشی شدید وضعیت آبی ایران بحرانی است
به گزارش متخصص فلز، یک مقام مسئول با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی آب در ایران اظهار داشت: استانهای هرمزگان، تهران، خراسان رضوی و اصفهان با کم بارشی شدید روبه رو هستند و ذخایر آبی کشور در پایین ترین سطح قرار دارد.
احد وظیفه رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه بارورسازی ابرها بالاتر از ۶۰ سال قدمت دارد و برای اولین بار در جنوب غرب آمریکا انجام شد، اظهار داشت: بارورسازی ابرها بر پایه دانش و فرضیات علمی مستندی نیست و خیلی از اوقات علت درماندگی در پی خشکسالی های گوناگون ناشی از تغییرات به انجام می رسد.
وی با اشاره به این که بارورسازی ابرها در بعضی از کشورها تا ۲۰ درصد موفقیت آمیز بوده اما در بعضی دیگر هیچ تأثیری بر افزایش بارندگی نداشته است، اضافه کرد: رژیم صهیونیستی چهار دوره بارورسازی ابرها در این کشور را انجام و نتیجه آنرا مطالعه کرد اما این کار را بعد از هفت سال متوقف کرد، چونکه برمبنای نتایج به دست آمده تنها ۱.۸ درصد افزایش بارندگی رخ داده بود که می تواند این میزان در دامنه خطا قرار بگیرد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اضافه کرد: این کار در جنوب غرب آمریکا در یک دوره ۶ ساله ۱.۵ درصد بر میزان رشد بارندگی تأثیر گذاشت، بدین سبب بارورسازی ابرها یک موضوع تحقیقاتی شمرده می شود.
وی با اعلان اینکه بارورسازی ابرها بیشتر در ابرهای سرد که ضخامت قابل توجهی از آن در زیر رِنج صفر است مؤثرتر از ابرهای گرم است، بیان کرد: سیستم زمین پیچیده است و با انرژی های زیادی سر و کار دارد، بدین سبب سنجش میزان انرژی وارد شده به ابر براثر بارورسازی حتی از خود انجام عمل بارورسازی مشکل تر است.
وظیفه اشاره کرد: روند کاهش بارش و افزایش دما در مناطق جنب حاره ای و کل کشورهای خاورمیانه بیشتر است، همین طور روند کاهش بارندگی در کشورهایی مانند ایران، عراق، سوریه و آذربایجان قابل توجه است. هر درجه افزایش دما هفت درصد تبخیر را بیشتر می کند؛ به همین دلیل در دهه اخیر ۲۰ میلی متر تبخیر بیشتر شده که نتیجه آن خشک شدن دریاچه ها و تبخیر آب سدها است.
وی اضافه کرد: امسال یکی از بدترین سالیان کشور در حوزه میزان ذخیره آب پشت سدها است، برای اینکه نیاز آبی نسبت به گذشته بالا رفته و اوضاع در تهران بسیار نگران کننده است، به همین دلیل مطالبی مانند انتقال پایتخت مطرح شده، سرانه آب زمانی که به ۱۱۰۰ مترمکعب برسد وارد دوره تنش آبی خواهیم شد و زمانی که به ۵۰۰ متر بر مترمکعب کم شود، اوضاع بحرانی تلقی می شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: استانهای هرمزگان، تهران، خراسان رضوی و اصفهان با کم بارشی شدید و خشکسالی روبه رو هستند.
وظیفه درباب این که آیا بارندگی های انجام شده در هفته های اخیر کمبود آب را جبران خواهد کرد، اظهار داشت: در خوش بینانه ترین حالت طی سال آبی جاری که تا پایان شهریورماه ادامه پیدا می کند، به شرایط نرمال بارندگی خواهیم رسید، اما این مساله در حالیست که بعد از پایان اردیبهشت ماه، بارش در بیشتر نقاط کشور متوقف می شود و هم اکنون کشور به طور متوسط ۳۵ درصد کمتر از حد نرمال بارندگی دریافت کرده است.
منبع: متخصص فلز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب