مقصر آبگرفتگی اهواز كیست؟

مقصر آبگرفتگی اهواز كیست؟

به گزارش متخصص فلز هر ساله با شروع فصل بارندگی شاهد سیلاب در بعضی استان ها بخصوص خوزستان هستیم كه عموما علل گوناگونی برای آن مطرح می شود، اما آن طور كه وزارت نیرویی ها می گویند، اجرای شبكه دفع آب های سطحی چاره مشكل شهر اهواز شناخته شده كه وظیفه آن هم بر عهده شهرداری و وزارت كشور است.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، یكی از دلایلی كه برای مشكل آبگرفتگی در اهواز مطرح می شود، تكمیل نبودن شبكه فاضلاب است. شبكه فاضلاب اهواز ۲۴۰۰ كیلومتر طول دارد كه ۱۱۵۰ كیلومتر آن دارای لوله بتنی و مربوط به ۵۰ سال پیش است كه قابل استفاده نیست. در سال ۱۳۷۳ شبكه جامع فاضلاب اهواز طراحی شد و قرار بود تسهیلات بانكی به این طرح اختصاص پیدا كند، اما به سبب تأمین نشدن منابع مالی، اجرای این طرح تابحال به پایان نرسیده است.
مدول اول تصفیه خانه شرق اهواز كه ساخت آن در دولت دوازدهم آغاز شد، ۹۵ درصد پیشرفت دارد و ساخت تصفیه خانه غرب اهواز نیز در صورت باز شدن LC با فاینانس چین دنبال می شود. بطور كلی تابحال ۴۱ درصد طرح جامع فاضلاب اهواز انجام شده، اما برای ۶۰ درصد باقی مانده به بیشتر از ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. البته این درحالی است كه قاسم تقی زاده خامسی - معاون آب و آبفای وزارت نیرو - اعلام نموده تا زمانی كه برای شبكه دفع آب های سطحی در اهواز چاره اندیشی نشود، این مشكل باقی خواهد بود و با اتمام طرح جامع فاضلاب هم حل نخواهد شد.
وی با اشاره به اینكه اجرای طرح جامع دفع آب های سطحی وظیفه وزارت نیرو نبوده و در ارتباط با وظایف شهرداری و وزارت كشور است، اضافه كرد: دفع آب های سطحی نیازمند شبكه ای مجزا بوده كه این مساله در شهر اهواز دیده نشده است و اگر بخواهیم به صورت زیربنایی به مشكل شهر اهواز دراین زمینه رسیدگی نماییم، می بایست روی طرح جامع جمع آوری آب های سطحی در این شهر تاكید شود.
تقی زاده خامسی افزود: اگر به فرض اینكه تمامی طرح جامع فاضلاب اهواز هم تكمیل شود، تا زمانی كه طرح جامع جمع آوری آب های سطحی اجرا نشده، با آغاز بارندگی بعدی مشكلات پدیدار خواهد شد، چون مدولی كه برای طرح جمع آوری در نظر می گیریم برای جمع آوری آب های سطحی نیست، بلكه با هدف جمع آوری فاضلاب خانگی به وجود آمده است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو اشاره كرد: وزارت نیرو وظیفه خودش را در قبال خوزستان و اهواز انجام خواهد داد و ما به وعده خود دراین زمینه پایبند هستیم؛ تصور هم این است كه مشكل تامین اعتبار نیز برای اجرای طرح جمع آوری فاضلاب حل خواهد شد.
وی با تاكید بر اینكه اجرای طرح جامع جمع آوری آب های سطحی بر عهده شهرداری ها و وزارت كشور است. اظهار داشت: با عنایت به اینكه شبكه فاضلاب اهواز برای هدایت فاضلاب شهری طراحی شده است، اگر بخواهیم آب های سطحی را نیز به این شبكه هدایت نماییم مشكل ایجاد خواهد شد و شبكه جمع آوری فاضلاب پاسخگوی آب های سطحی نیست.
تقی زاده خامسی با اشاره به اینكه اجرای طرح ها وابسته به اعتبارات است، افزود: هم اكنون حدود ۲۲ پیمانكار در شهر اهواز روی خطوط جمع آوری فاضلاب در حال انجام كار هستند و آبفای اهواز از محل درآمدهای خودش و نه اعتبارات دولتی ۳۵۰ میلیارد تومان برای این كار مختص كرده است، اما زمانی كه اعتبارات داده نشود یا مشكلاتی برای تخصیص وجود داشته باشد طبیعتاً كارها مقداری به تعویق خواهد افتاد.
وی اظهار نمود: بسته ای كه وزارت نیرو درباب حل مشكل اعتبار عرضه كرده و با رئیس جمهوری هم مكاتبه ای دراین زمینه صورت گرفته است، در صورت تامین، كار جمع آوری فاضلاب اهواز تا سال ۱۴۰۰ به پیشرفت خوبی خواهد رسید.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو كه در یك برنامه تلوزیونی سخن می گفت، با اشاره به اینكه دولت دوازدهم كارهای بزرگی در خوزستان خصوصاً در زمینه فاضلاب انجام داده است، اظهار داشت: اتمام تصفیه خانه شرق اهواز همچون این اقدامات است. حالا اقدامات ضروری تصفیه خانه غرب اهواز نیز انجام شده، برای آن گشایش LC صورت گرفته و بزودی اجرا خواهد شد. اگر همه ما اراده نماییم كار جمع آوری فاضلاب اهواز به جاهای خوبی می رسد و به تدریج مشكل برطرف خواهد شد.



1398/09/27
14:47:59
4689
5.0 / 5
تگهای خبر: دولت , كشور , لوله , منابع
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات