برنج تراریخته هنوز مجوز نگرفته است

برنج تراریخته هنوز مجوز نگرفته است

متخصص فلز: مشاور فناوری و بیوتكنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه برنج تراریخته هنوز مجوز نگرفته است، اظهار داشت: بر مبنای مطالعات صورت گرفته برنج تراریخته هیچ خطری برای گیاهان، جانوران و انسان ندارد.



به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، نیره خوش خلق سیما در نشست خبری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار نمود: آئین نامه ای در سازمان حفاظت محیط زیست برای واردات، صادرات و رهاسازی محصولات تراریخته تدوین شده بود كه این آئین نامه مورد اعتراض همه دستگاه های ذیصلاح همچون وزارت جهاد كشاورزی، وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت علوم قرار گرفت.

وی ادامه داد: این آئین نامه فراتر از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست و در كار دستگاه های دیگر دخالت كرده بود ازاین رو كمیته بی طرف برای بررسی و رفع اشكالات این آئین نامه تشكیل شد و هم اكنون ضمن رفع این اشكالات و دخالت ها آئین نامه جدید در حال نهایی شدن است.

مشاور فناوری و بیوتكنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: این كمیته پنج آئین نامه در مورد نحوه عرضه مجوز تولید و واردات تدوین كرده است. یكی از موضوعات قابل تامل در این حوزه آن است كه از سال ۸۶ ذرت تراریخته وارد كشور می گردد. تا سال ۹۳ كسی به این مورد كاری نداشت اما زمانی كه در سال ۹۳ صحبت از تولید گیاهان تراریخته عنوان شد نسبت به محصولات تراریخته حساسیت های بسیاری بوجود آمد.

خوش خلق سیما تصریح كرد: نمی دانیم چرا از سال ۸۳ تا ۹۳ هیچ كس حتی محیط زیست به فكر تمهیداتی برای واردات محصولات تراریخته نبود و تنها زمانی كه بحث تولید محصولات تراریخته در داخل كشور عنوان شد نسبت به این مورد واكنش نشان داده شد.

وی با انتقاد از برخی نمایندگان مجلس اظهار نمود: تعجب می كنم كه در تریبون مجلس برخی ادعا می كنند كه كشورهایی كه اقدام به صادرات محصولات تراریخته می كنند خود حاضر به مصرف آن نیستند در حالیكه طبق قوانین، كشوری كه محصولات تراریخته را صادر می كند حتما باید خودش مصرف كننده هم باشند.

مشاور فناوری و بیوتكنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه این سازمان وظیفه ارزیابی خطرات زیست محیطی واردات گیاهان تراریخته را دارد، اظهار داشت: آئین نامه ای به همین منظور نوشته شده است و ارزیابی خطر بر مبنای همین آئین نامه انجام می گردد.

خوش خلق سیما با اشاره به اینكه ارزیابی سرطان زا بودن یا نبودن محصولات تراریخته بر عهده وزارت بهداشت است، اظهار داشت: پنبه تراریخته در صف مجوزگیری برای تولید قرار دارد. این مورد با جزئیات بررسی می گردد. برای مثال تاثیر این پنبه روی حشرات و خاك مورد بررسی قرار می گیرد و اگر تولید كننده پاسخ درستی نداشته باشد از دریافت مجوز محروم می گردد.

وی در ادامه با اشاره به اینكه برای سال های آینده هم برنامه ریزی شده است در مورد خطرات ناشی از مصرف سم در كشت برنج اظهار داشت: بر مبنای بررسی كه كارشناسان معاونت انسانی سازمان محیط زیست انجام داده اند مصرف سم در كشت برنج بسیار خطرناك است.

مشاور فناوری و بیوتكنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: هنوز مجوز تولید برنج تراریخته داده نشده است اما بر مبنای مطالعات دانشگاه علوم پزشكی یزد این برنج هیچ خطری برای گیاهان و جانوران ندارد. همینطور این برنج به خورد موش داده شده و نتیجه آزمایش نشان داده است كه هیچ خطری متوجه انسان نیست.

خوش خلق سیما با اشاره به اینكه محصول تراریخته تولید شده نباید تفاوتی با محصول مادر داشته باشد، اظهار داشت: فرد تولید كننده باید ثابت كند برنجی كه با استفاده از انتقال ژن تهیه شده هیچ تفاوتی با برنج مادر ندارد و اگر طعم، كیفیت، نشاسته و پروتئین برنج تراریخته تولید شده با برنج مادر متفاوت باشد امكان و مجوز تولید و رهاسازی نخواهد داشت.




1396/12/26
15:35:42
4614
5.0 / 5
تگهای خبر: تدوین , تولید , سازمان , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات