در گفت وگو با متخصص فلز مطرح شد؛
فاجعه ای به نام بلندمرتبه سازی در نهضت ملی مسکن
به گزارش متخصص فلز، یک کارشناس مسکن اظهار داشت: دولت چهاردهم برای عمل به تعهد طرح نهضت ملی مسکن باید از شیوه افقی سازی بهره گیرد، چونکه با اجرای این روش مستأجران کمتر از یک سال صاحب خانه خواهند شد.
فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بلندمرتبه سازی و تراکم بالا یکی از سرنخ های مهم مشکلات کلان شهر های کشور است، اظهار داشت: بلندمرتبه سازی در کلان شهرها تابحال از جانب کارشناسان زیادی مورد انتقاد قرار گرفته که رشد شتابان جمعیت و مهاجرت از روستاها به سمت شهر های بزرگ سبب شد تا بلندمرتبه سازی بعنوان یک چاره برای این بحران مطرح شود، به صورتی که الان بلند مرتبه سازی بعنوان نمادی برای کلان شهرها به حساب می آید.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر شاهد بلندمرتبه سازی در کلانشهرها هستیم در صورتیکه درگذشته ساختمان های بلند برای امور اداری و تجاری استفاده می شد، البته یکی از مهم ترین مشکلات اساسی بلند مرتبه سازی تخریب محیط زیست خواهد بود، چونکه که در سایه بلند مرتبه سازی شاهد از بین رفتن باغات و فضاهای سبز موجود خواهیم بود که این روند می تواند تبعات منفی را در کشور رقم بزند.
این کارشناس مسکن در ادامه اضافه کرد: دولت چهاردهم در جهت عمل به تعهد طرح نهضت ملی مسکن نباید به سمت بلند مرتبه سازی حرکت نماید، چونکه علاوه بر این که تحویل واحدهای مسکونی زمان بر خواهد بود و از طرفی اجرای این طرح سرمایه بیشتری از افقی سازی صرف خواهد کرد، به عبارت دیگر دولت با اعطای زمین به متقاضیان در روستاها و اعطای تسهیلات به آنها می تواند کمتر از یک سال مستأجران را صاحب خانه کند.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به تورم مصالح ساختمانی و زمان بر بودن ساخت مسکن آپارتمانی، تنها مستأجران با شیوه تدریجی ساخت مسکن طعم خانه دار شدن را خواهند چشید؛ در بازاری که قیمت مصالح دارای تورم و تغییر روزانه است؛ عنصر زمان نقش کلیدی ایفا می کند. در این رابطه هم تفاوت محسوسی میان مدت ساخت خانه های تک طبقه با مدت ساخت ساختمان های چندطبقه وجود دارد.
ایلاتی در انتها اظهار داشت: با عنایت به موارد ذکر شده، ساخت مسکن با شیوه افقی سازی می تواند با ساخت تدریجی مسکن؛ دست دلالان را کوتاه و مردم واقعی را صاحب خانه کند، خانه های تک طبقه بعد از سفت کاری و آماده سازی نسبی نمای بیرونی خانه؛ قابلیت تحویل به افراد را دارد و مراحل بعدی را میتوان به تدریج و با آماده شدن سرمایه ی افراد تکمیل شود. اغلب این افراد هم حاضرند میان دو گزینه ی هیچگاه صاحب خانه نشدن یا تکمیل و اسکان تدریجی، گزینه ی دوم را انتخاب کنند؛ در این صورت است که وعده های طرح های نهضت ملی مسکن محقق خواهند شد و خانه به دست جامعه ی هدف حقیقی طرح می رسد.
منبع: متخصص فلز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب