اعلام هزینه مصرف گاز صنایع بورسی

اعلام هزینه مصرف گاز صنایع بورسی

متخصص فلز: هزینه گاز 6 صنعت انرژی بر بازار سرمایه ایران، در مجموع مبلغ 5 هزار و 625 میلیارد تومان است.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در تازه ترین گزارش خود میزان مصرف انرژی را در شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس و فرابورس مورد بررسی قرار داده است. در این گزارش ۳۵۶ نماد در دی ماه ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفته اند.
طبق این گزارش، هزینه گاز ۶ صنعت انرژی بر، بازار سرمایه ایران جمعاً مبلغ ۵ هزار و ۶۲۵ میلیارد تومان است که در این بین میزان هزینه صنایع به سبب ارقام مختلفی که برای نرخ گاز وجود دارد با یکدیگر متفاوت می باشد.

فلزات اساسی در صدر

آمارها نشان میدهد گروه فلزات اساسی، که عمدتا شامل تولید کننده های فولاد هستند، از نظر مقدار مصرف گاز پس از گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، که عمده آنها نیروگاه ها هستند، قرار می گیرد.
اما از نظر میزان پرداخت هزینه گاز، گروه فلزات اساسی در رتبه نخست قرار دارد، برای اینکه نرخ گاز مصرفی گروه فلزات اساسی گران تر از نیروگاه ها است.
اطلاعات موجود نشان میدهد هزینه گاز شرکت های این گروه بر اساس گزارش های دی ماه جمعاً ۱، ۹۷۷ میلیارد تومان است که این میزان ۳۵ درصد از کل مبلغ پرداختی صنایع را بابت هزینه گاز شامل می شود.
بعد از آن گروه فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای که عمدتا شامل پالایشگاه ها هستند بیش ترین میزان هزینه گاز را دارند و جمع هزینه گاز مصرفی این صنعت رقمی در حدود ۱، ۴۵۸ میلیارد تومان است.
پس از این دو صنعت محصولات شیمیایی و عرضه برق گاز، بخار و آب گرم به ترتیب با ۱۲۴۸ و ۶۵۴ میلیارد تومان در رتبه های بعدی از نظر هزینه گاز قرار می گیرند.
کم ترین میزان هزینه گاز مربوط به صنعت استخراج کانه های فلزی و تولید کننده های سیمان به ترتیب با ۲۲۷ و ۶۰ میلیارد تومان است.
نکته قابل توجه این است که بیش ترین سهم از مصرف مقداری گاز به نیروگاه ها در گروه صنعت عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم اختصاص دارد.
اما باتوجه به ماموریت این صنعت برای تامین برق، قیمت گاز برای این صنعت کمتر از سایر صنایع است. به این علت این صنعت از نظر سهم ریالی انرژی مصرفی در رتبه چهارم قرار می گیرد.

نرخ گاز کدام صنعت از تمامی گران تر است؟

طبق داده های موجود هم اکنون نرخ گاز گروه فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای به ازای هر مترمکعب ۴۳، ۴۷۹ ریال محاسبه می شود که این بیش ترین قیمت به ازای هر متر مکعب گاز در بین صنایع بورس است.
بعد از پالایشگاه ها، گروه فلزات اساسی با پرداخت ۳۹، ۹۹۸ ریال به ازای هر متر مکعب گاز بالاترین نرخ را در بین صنایع دارد و گروه استخراج کانه های فلزی و محصولات شیمیایی به ترتیب با ۳۹۳۱۱ و ۳۷، ۶۹۷ ریال در رتبه های بعدی قرار می گیرد.
نیروگاه ها که در گروه عرضه برق، گاز و بخار آب گرم دسته بندی می شوند، در کنار تولیدکنندگان سیمان کم ترین نرخ را برای گاز مصرفی پرداخت می کنند. هزینه هر مترمکعب گاز برای تولید کننده های سیمان ۱۱۷۶۲ و برای نیروگاه ها ۱، ۷۸۶ ریال است.
از آنجا که در صنعت نیروگاهی، دو نماد بفجر و مبین تامین کننده انرژی گاز شرکت های پتروشیمی هستند دارای نرخ انرژی گاز مصرفی متفاوت هستند که میزان این نرخ برای نماد بفجر ۳۸، ۴۶۳ ریال است.
از این رو ۲ نماد مورد اشاره در میانگین نرخ گاز مصرفی صنعت عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم درنظر گرفته نمی گردد.
صرف نظر از میزان هزینه ای که صنایع بابت گاز مصرفی شان باید پرداخت کنند، به سبب ناترازی انرژی، مصرف گاز در دی ماه نسبت به آذر ماه در همه صنایع ۱۳ درصد کم شده است.
هم چنین مصرف گاز در صنعت نیروگاهی و فلزات اساسی در دی ماه نسبت به آذر ماه به ترتیب به میزان ۹ و ۲۳ درصد کاهش داشته است.
از دیگر تغییرات مهم در مصرف مقداری انرژی گاز، کاهش ۴۵ درصدی در صنعت سیمان، آهک و گچ، کاهش ۱۴ درصدی در صنعت محصولات شیمیایی و کاهش ۱۵ درصدی در صنعت فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای بوده است.

1403/11/29
09:39:01
39
5.0 / 5
تگهای خبر: بازار , بورس , پتروشیمی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات
خرید و فروش فلزات مانند آهن و آلومینیوم و مس و روی و متخصصان فلز