كشاورزی در هفته ای كه گذشت؛

تشدیدنوسان قیمت دربازار گوشت

تشدیدنوسان قیمت دربازار گوشت

متخصص فلز: در حالی شاهد افزایش نرخ انواع گوشت در بازار هستیم که مسؤولان و مدیران متولی مرداد ماه قول داده بودند دام پایه پروار وارد و گوشت آن تا آبان ماه به بازار ارائه شود.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، روزهای پایانی آذر با افزایش قیمت گوشت سفید و قرمز مصادف شده است. هر کیلو گوشت گرم مرغ ۹۹، منجمد ۷۸، گوساله ۵۴۰ تا ۵۶۰ و گوسفند ۵۷۰ تا ۷۵۰ هزار تومان به فروش می رسد.
بازار کالاهای اساسی
گوشت قرمز: در حالی شاهد افزایش نرخ انواع گوشت در بازار هستیم که مسؤولان و مدیران متولی مرداد ماه قول داده بودند دام پایه پروار وارد و گوشت آن تا آبان ماه به بازار عرضه می شود.
در نشست خبری آبان سازمان امور عشایر ایران، اعلام شده بود، در امتداد حمایت دولت از عشایر و حفظ دام مولد، طرح تولید قراردادی گوشت دام عشایر در حال انجام می باشد و تا کنون عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام اعلام آمادگی کرده که این نشان میدهد این ظرفیت در جامعه عشایری وجود دارد.
در گزارشی دیگر، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور در همین ماه (مرداد) اعلام نموده بود، طی تفاهم نامه ای که مقرر است اتحادیه با شرکت پشتیبانی امور دام داشته باشد، نهاده های دامی مورد نیاز از طرف این شرکت تامین و در اختیار دامداران قرار گیرد. اگر این امور به درستی صورت گیرد در ۴ تا ۵ ماه آتی، بازار گوشت با محصولات داخلی تامین می شود و نیاز به واردات گوشت منجمد نخواهد بود.
وی با اشاره به دستور خرید دام پایه پروار اظهار نمود که دام سنگین پایه پروار مقرر است در وزن های مختلف ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلو گرمی خریداری شود.
آمارها چه می گوید؟ مقدار تولید گوشت در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۴۱ درصد، برای بز و بزغاله ۲۳ درصد، برای گاو و گوساله ۲۳ درصد و برای گاومیش و بچه گاومیش ۱۸ درصد کاهش و برای شتر و بچه شتر ۴۵ درصد افزایش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (مهر) در حدود ۴ درصد کاهش داشته است.
گوشت مرغ: مرغداران درباره ی چرایی افزایش نرخ گوشت مرغ عنوان می کنند جوجه ریزی تغییری نداشته و از خرداد امسال، ماهانه ۱۲۸ تا ۱۳۲ میلیون قطعه جوجه ریزی به انجام می رسد.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران، اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران مسؤول تامین مرغ زنده بوده و در ادامه این که بعد از ذبح چه اتفاقی رخ می دهد با این اتحادیه نیست.
معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران هم درباره ی افزایش قیمت مرغ اظهار نمود که مطابق رصد و پایش انجام شده درباب افزایش قیمت مرغ در بازار مشخص شد مهم ترین عامل گرانی عدم توزیع بموقع نهاده های دامی با قیمت مصوب از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است. مرغداران برای تامین نهاده های دامی به بازار آزاد روی آوردند که این امر تأثیر زیادی در افزایش نرخها از زنجیره تولید تا توزیع شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم درباره ی توزیع مرغ عنوان نمود، روزانه ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ تن گوشت گرم مرغ در سطح شهر تهران و ۱۶ شهرستان تابعه توزیع می شود؛ علاوه بر این، روزانه ۳۰۰ تن مرغ منجمد نیز در سطح میادین، فروشگاه های زنجیره ای و شهرستان ها درحال عرضه است و نرخها تحت نظارت بازرسان قرار دارد.
وی قیمت این کالای پروتئینی را در این میادین ۷۳ تا ۷۸ هزار تومان اعلام نمود.
آمارها چه می گوید؟ مقدار عرضه گوشت طیور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل برای مرغ ۲۷ درصد، برای بوقلمون ۶۳ درصد و برای بلدرچین ۴۰ درصد افزایش، برای شترمرغ ۵۴ درصد کاهش و برای سایر انواع طیور ۶۲ درصد افزایش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاه های رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (مهر) در حدود ۶ درصد کاهش داشته است.
نهاده دامی: در پاسخ به کمبود نهاده دامی و افزایش قیمت مرغ، دبیر اتحادیه واردکننده نهاده های دامی اظهار کرد، در چند ماه گذشته به سبب تصمیمات غیرکارشناسی در قیمت گذاری و تامین نهاده های دامی، مشکلاتی در بازار فقط کنجاله سویا، به وجود آمد؛ اما هم اکنون مشکل رفع شده و در بازار هیچیک از نهاده های دامی مشکلی وجود ندارد.
در ۸ ماهه نخست امسال ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن نهاده دامی وارد شده که این عدد سال ۱۴۰۱ معادل ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود؛ بدین سبب آمار واردات ۲۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
لبنیات: مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی به تولیدکنندگان لبنی گوشزد کرد، تولید محصولات تنظیم بازاری باید تا حد مکفی بازار باشد، بدین سان باید ۵۰ درصد ورودی شیر خام به کارخانجات تبدیل به محصولات لبنی شود. همین طور در امتداد اجرای نامه شماره ۴۸۴۳۰۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۰۴ مدیر کل نظارت بر محصولات و فرآورده های دامی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در خصوص رعایت قیمت محصولات لبنی تنظیم بازاری بر پایه قیمت مصوب شیر خام هر کیلو ۱۵۰، ۰۰۰ ریال و قیمت های ثبت شده در سامانه ۱۲۴ (ماست دبه ۲.۵ کیلو گرمی ۵۹۷۶۰۰ ریال، پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی ۴۴۴۰۰۰ ریال، شیر نایلونی ۹۰۰ گرمی کم چرب ۱۸۰، ۰۰۰ ریال و شیر یک لیتری کم چرب ۲۱۶، ۰۰۰ ریال) و سایر اقلام تا سقف ضرایب معین شده لازم است قیمت گذاری رعایت شود.
چای: پرونده چای دبش باز است و در صدر خبرهای داخلی قرار دارد. هر روز قسمتی از حواشی و گوشه های تاریک این برند روشن می شود. رییس اتحادیه تولیدکنندگان و بازرگانان و صنایع بسته بندی چای کشور به نامه ارسالی این اتحادیه به مدیرعامل چای دبش اشاره نمود و اظهار داشت که بهمن سال قبل در دوره هیأت مدیره وقت اتحادیه، اعضا طی نامه ای از مدیرعامل چای دبش پیرامون برخی توضیحات دعوت کردند؛ اما وی نپذیرفت.
به گفته وی، در آن زمان برمبنای شواهد و قرائنی چون هنوز موضوع شفاف سازی نشده بود، از مدیرعامل این برند درخواست شد تا در تشکل حاضر شده و به ابهام زدایی برخی مسائل بپردازد که رد کرد.
بازار میوه و توزیع محصول بدون ذکر وزن
توت فرنگی: توت فرنگی گلخانه میوه نوبرانه روزهای پایانی آذر بوده که قیمت بالایی دارد. هر بسته توت فرنگی بدون ذکر وزن آن ۱۰۰ هزار تومان به فروش می رسد. عرضه آن محدود به انجام می رسد.
هندوانه: رییس اتحادیه بارفروشان تهران خبر داد، بعد از تامین بازار شب یلدا مقرر است ۹۰ درصد بار هندوانه کشت شده در بوشهر، میناب و... به ترکیه صادر شود. با کاهش مصرف هندوانه در کشور، فقط ۱۰ درصد این محصول آب بر در داخل توزیع می شود.
به گفته وی در شهرستان جاسک فقط ۳ هزار هکتار به کشت هندوانه اختصاص یافته که در آینده ای نه چندان دور تبعات آن در عرصه آب نمود پیدا می کند.
گوجه فرنگی: امسال تولید گوجه فرنگی نسبت سال قبل سیر نزولی داشت بدین جهت با ادامه صادرات، از ابتدا آذر شاهد افزایش این محصول تا حدود ۵۰ هزار تومان در هر کیلو بودیم.
سرپرست معاونت توسعه تجاری وزارت جهاد کشاورزی در نامه ای به رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران درباب وضع عوارض صادراتی گوجه فرنگی زراعی اعلام نمود تا اطلاع ثانوی ۵۵ درصد است.
به گفته این مسؤول اگر صادرات پیاز هم ممنوع نمی شود قیمت آن به ۴۰ هزار تومان می رسید. هم اکنون قیمت پیاز بین ۲۱ تا ۲۸ تومان است.
سیب زمینی: امسال با پیش بود کشت سیب زمینی مواجه هستیم رویه ای که هر سال در یک محصول تکرار می شود. امسال بالای ۵.۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور کشت شده که بیش از نیاز بازار است. امکان صادرات وجود ندارد برای اینکه کشت سیب زمینی در جهان روند افزایشی داشته است. بگفته رییس بارفروشان تهران باید سازمان تعاونی روستایی به موضوع ورود کرده و برای جلوگیری از زیان کشاورزان مازاد تولید خریداری و در صنایع تبدیلی استفاده گردد.
اگر این مساله مدیریت نشود سال آینده باردیگر با کم بود ۵۰ درصدی کشت سیب زمینی و بیش بود گوجه فرنگی مواجه خواهیم شد.



منبع:

1402/09/30
12:50:54
428
5.0 / 5
تگهای خبر: بازار , تجارت , تعاونی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات