۲ سال پس از انتخاب رئیسی،

گامهای دولت برای سیراب شدن روستاها

گامهای دولت برای سیراب شدن روستاها

متخصص فلز: به گزارش متخصص فلز، یکی از برنامه های دولت سیزدهم از آغاز آغاز به کار آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور بود که تا کنون این طرح با سرعت خوبی پیش رفته و آب به ۲۵۰۰ روستا رسیده است.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، با شروع دولت سیزدهم با هدف آبرسانی به روستاهایی که یا فاقد آب سالم بهداشتی و یا نیازمند بازبینی در تأسیسات آبرسانی هستند، طرحی به وسعت روستاهای ایران برای رفع تشنگی آنها با عنوان طرح جهاد آبرسانی تدوین و اجرا شده که پیشبینی می شود تا پایان دولت سیزدهم شاخص برخورداری از آب آشامیدنی روستایی به ۸۰ درصد برسد.
با توجه به اهمیت مبحث آبرسانی این طرح تبدیل به شورای جهاد آبرسانی روستایی شده است. خصوصیت خاص این شورا آن است که علاوه بر دست اندرکاران بخش دولت، از توان نیروهای جهادی و ایران هم برای ایجاد تحول در امر آبرسانی به روستاها و مناطق محروم هم بهره برده شود.
طرح جهادی آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور یک ابر پروژه به حساب می آید که پیش از این سابقه نداشته و توسط دولت سیزدهم در حال اجرا می باشد، اجرای این ابرپروژه ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، یک میلیون خانوار و ۴ میلیون نفر جمعیت زیر پوشش این ابرپروژه قرار خواهند گرفت و حدود ۱۴ هزار و ۶۰۰ کیلومتر خط انتقال و ۱۴ هزار و ۷۰۰ کیلومتر شبکه با حفر ۷۰۰ حلقه چاه صورت می گیرد.
در این اقدام قرار بود بیشتر از ۷۰۰۰ پروژه توسط قرارگاه صورت گیرد که ۲۰۰۰ روستا به آن افزوده شد واز آن با عنوان طرح جهادی آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در کشور یاد می شود، با اجرای این پروژه ۱۰ هزار و ۶۰۰ لیتر برثانیه آب در روستاهای مورد نظر تولید می شود. همینطور ۷۰۰ پیمانکار در آنها فعال بوده و ۵۰۰ هزار تن مصالح مصرف خواهد شد.
میثم جعفرزاده رئیس مرکز جهاد آبرسانی در همین رابطه به ایسنا اظهار داشت: از آغاز دولت سیزدهم که بحث جهاد آبرسانی راه افتاد مشکل آب نزدیک به ۲۵۰۰ روستا به لحاظ کمی و کیفی برطرف شد، نکته اصلی اینست که هم از محل اعتبارات محرومیت زدایی، ملی و استانی و هم از محل مجمع خیرین که به تازگی هم بسیار قوت گرفته این کار انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در برنامه اول آبرسانی به حدود ۷۱۳۸ روستا در برنامه قرار گرفته، ۴۰ درصد پیشرفت کشوری پروژه محقق شده و الان تمرکز روی استانهای خاص بخصوص سیستان و بلوچستان است. این استان ۱۷۵۱ روستا را در برنامه دارد و بیشتر از ۲۰ درصد پروژه در استان سیستان و بلوچستان تعریف شده، بخصوص در شمال سیستان اقداماتی در حال انجام می باشد.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی با اشاره به اینکه در استان کرمان، گلستان، گیلان، شرایط خیلی بهتر شده تنش آبی در استان خوزستان کمتر شده و حداقل به حوزه روستایی رسیده است بخصوص در حوزه آبرسانی شرایط خیلی خوب است، اظهار نمود: هر هفته بازدید ناظرین از عملکرد روند پروژه صورت می گیرد و برای رفع موانع جلساتی با حضور استانداران برگزار می شود
جعفرزاده با اشاره به اینکه با توجه به این که آبرسانی به عشایر بر عهده سازمان امور عشایر است اما وزارت نیرو هم در برخی از مناطق به این سازمان کمک می نماید، اظهار نمود: با توجه به اهمیت آبرسانی روستایی لازم است تا تأمین اعتبار و تأمین مواد اولیه به صورت جدی پیگیری شود که در این عرصه هم اقدامات در حال انجام می باشد.
وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در دستور کار است، فاز اول طرح در بعضی استان ها تمام شده و تمرکز را روی استانهای دیگر می گذاریم به صورت مثال در استان زنجان کار آبرسانی به اتمام رسیده و طرح های بهره برداری را پیش می بریم. سرعت همچنان ادامه دارد و باید بتوانیم از این سرعت استفاده لازم را داشته باشیم.
در واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ و در بررسی قانون بودجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان برنامه و بودجه را مکلف کردند در سال ۱۴۰۲ اعتبارات تأسیسات آبرسانی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار را بنا بر اعلام وزارت نیرو تأمین می کند.
آبرسانی روستایی یکی از طرح های مهم دولت می باشد که با توجه به اهمیت آن از تمام ابعاد مورد توجه قرار گرفته، ورود مجمع خبرین به این طرح هم سبب شکوفایی آن شده است و به نظر می آید که دولت سیزدهم عزم جدی برای سیراب کردن همه روستانشینان دارد.




منبع:

1402/03/31
09:34:02
370
5.0 / 5
تگهای خبر: بودجه , تدوین , تولید , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات