قطار زمین به تهران رسید

قطار زمین به تهران رسید

به گزارش متخصص فلز، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به صورت رسمی فعالیت خویش را در استان تهران شروع کرد.



به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، اجرای پروژه های دولت الکترونیکی یکی از مهم ترین اقدامات برای اجرای شعار سال جاری به نام «تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» عینیت یافته است. سازمان حفاظت محیط زیست هم همگام با دیگر دستگاههای دولتی و غیردولتی در جهت تحقق این هدف و اجرای شعار محیط زیستی سال با عنوان «محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه»، مبحث دولت الکترونیک را در سرلوحه برنامه های خود قرار داده است. بر این اساس، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک است که به منظور ایجاد سهولت در ارائه خدمات و مجوزهای زمین محور و مدیریت و پایش بهینه اراضی ایجاد و به راه افتاده است.

ثبت و صدور مجوزهای در رابطه با ساخت و ساز در اراضی و املاک خصوصی و استعلامات مربوطه، ثبت و واگذاری بهره برداری از اراضی و املاک ملی، دولتی و وقفی، ثبت و پیگیری گزارش های مردمی زمین خواری و نظارت بر اجرای قوانین در رابطه با حوزه زمین، اهداف چهارگانه سامانه است. به عبارت دیگر زمین، سامانه ای است که امکان ثبت درخواست و پیگیری به صورت الکترونیک و بدون رجوع حضوری را برای متقاضیانی فراهم می آورد که قصد اقداماتی نظیر تغییر کاربری، تفکیک، تجمیع، واگذاری و ساخت و ساز در اراضی و املاک کشور را دارند.

سامانه زمین دارای دو زیرسامانه با عنوان درگاه متقاضیان و پایش اراضی است و الان به نشانی https: //iraneland.ir قابل دسترس و استفاده برای کاربران است. سامانه پایش اراضی بعنوان یکی از دو بخش اصلی سامانه «پنجره واحد مدیریت زمین» با رصد کردن استانهای اصفهان، البرز، قزوین و زنجان آغاز به کار کرده است و مأموریت ویژه پیشگیری از تخریب اراضی کشاورزی و حفظ جنگلها و مراتع را دنبال می کند. ذینفعان سامانه پایش اراضی را طیف قابل توجهی از دستگاه هایی می سازند که به شکلی تکلیف قانونی برای حفظ، نگهداری و مدیریت اراضی کشور به عهده آنها گذاشته شده است که در این خصوص میتوان به وزارت راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، سازمان امور اراضی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اشاره نمود.

در همین رابطه سازمان فناوری اطلاعات اخیرا اعلام نمود طی مراسمی که به میزبانی استانداری تهران برگزار شد، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان تهران استقرار یافت. در این مراسم احسان کشتکاری-عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران- ضمن اشاره به اینکه بررسی تجربه های گذشته در حوزه پروژه های دولت الکترونیک نشان می دهد، رفتارهای جزیره ای هیچ وقت مثمرثمر نبوده است، اظهار نمود: سامانه زمین یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک است که مصداق بسیار خوبی از همکاری دستگاههای مختلف در کشور با یکدیگر است که با اشتراک گذاری اطلاعات در یک سامانه واحد، ذینفعان حوزه زمین را از مراجعات حضوری بی نیاز می کند.

کشتکاری از نقش سازمان فناوری اطلاعات ایران در سامانه زمین یاد کرد و اظهار داشت: سازمان فناوری اطلاعات ایران بعنوان راهبر فنی این سامانه، ابزارها، زیرساخت های فنی و تکنولوژی مورد نیاز در حوزه زمین را فراهم نموده است تا بتوانند به جای ارائه ی خدمت از پنجره های متعدد، از راه یک پنجره واحد به عرضه خدمات بپردازند.

در ادامه این مراسم، مازیار مباشری-مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی- به عرضه جزئیات این سامانه پرداخت و بیان نمود: هم اکنون ۱۰ دستگاه، اطلاعات پایه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را تأمین می کنند تا مردم بتوانند به صورت هوشمند و بدون رجوع حضوری از خدمات این سامانه بهره مند شوند.

وی، سامانه زمین را به دو بخش اصلی تقسیم کرد و اضافه کرد: زیرسامانه پایش اراضی با دریافت تصاویر ماهواره ای به پردازش اطلاعات می پردازد و بر اثر آن تخلفات حوزه زمین را به پنج دستگاه متولی در حوزه حفاظت گزارش می دهد. بخش درگاه متقاضیان مردمی هم به تسهیل دریافت مجوزهای حوزه زمین برای مردم می پردازد که با عنایت به همکاری حدود ۲۱ دشتگاه از حوزه آب و فاضلاب گرفته تا مسکن و شهرسازی و برق و گاز و غیره به استعلامات ثبت شده به صورت سیستمی پاسخ داده می شود.

مباشری به استقرار سامانه زمین در حدود ۲۴ استان کشور اشاره نمود و از برخی دستگاه هایی که قرار بوده به این سامانه متصل شوند درخواست نمود تا عقب ماندگی های خویش را جبران کنند و از شهرداری تهران هم خواست تا در عرضه نقشه هایی که پیش از این به منظور تکمیل سامانه مورد تقاضا قرار گرفته بود؛ تعجیل نماید.

در خاتمه این مراسم، علیرضا فخاری- استاندار تهران- ضمن اشاره به ضرورت استفاده از تجارت سایر استان ها که پیش از این سامانه زمین در آنها استقرار یافته است، خاطرنشان کرد: یکی از اصلی ترین مزایای این سامانه اینست که زمین؛ پایش رفتارهای سازمانی را امکان پذیر می کند. ضمن اینکه کوتاه شدن مسیر فرآیندها از راه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، شفافیت را به همراه می آورد و جاهایی که کار به بن بست می خورد قابل شناسایی است.

وی با بیان این مهم که انجام پایش و پالایش در سامانه زمین، خصوصیت مثبته این سامانه است، متعادل سازی در توزیع عادلانه ثروت در بین مردم را از دستاوردهای مثبت سامانه زمین دانست که می تواند به کنترل جریان های سودجو در کشور بپردازد.

چندی پیش هم -مدیر کل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی- در این حوزه گفته بود سامانه زمین در حوزه پایش اراضی کشور تا کنون در ۱۰ استان شامل قزوین، اصفهان، زنجان، البرز، کردستان، یزد، کرمان، کردستان، کرمانشاه و مرکزی مورد اجرا و بهره برداری قرار گرفته است و مقدمات اجرایی آن هم در ۱۱ استان دیگر انجام شده و بزودی اراضی صدمه پذیر زیست محیطی آنها تحت رصد تصاویر ماهواره ای قرار می گیرد. همینطور عرضه بخشی از خدمات حوزه زمین از راه سامانه به مردم و سرمایه گذاران در ۲۰ استان فراهم شده و بزودی در کل کشور مقدور می گردد.

انتهای پیا



منبع:

1401/12/23
09:04:53
440
5.0 / 5
تگهای خبر: ابزار , تجارت , تدوین , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات