از ابتدای سال تا ۱۰ دی؛
جزییات تجارت کالای بدون نفت خام
متخصص فلز: بررسی جزییات تجارت خارجی نشان میدهد که افزایش صادرات گاز طبیعی در ایام گذشته سبب شد تا سیر نزولی مقدار صادرات، معکوس و افت وزنی صادرات به افزایش تبدیل گردد.
به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، از شروع فروردین تا ۱۰ دی ماه امسال، میزان صادرات کالایی بدون نفت خام، حدود ۹۷.۸ میلیون تن و به ارزش ۴۳.۱ میلیارد دلار بوده است.
بر اساس گزارشی که اتاق تجاری تهران تهیه کرده، نکته قابل توجه در آمار اخیر گمرک که برخلاف رویه های قبل تا دهه اول دی ماه ارائه شده، در این است که از این مقدار، حدود ۱۷.۵ میلیون تن به ارزش ۶.۷ میلیارد دلار مربوط به صادرات (بدون نفت خام) طی ۱۰ روزه نخست دی ماه ۱۴۰۱ است و بیش از ۸۵ درصد از ارزش آنرا گاز طبیعی مایع شده تشکیل می دهد.
در واقع افزایش صادرات گاز طبیعی سبب شد تا سیر نزولی مقدار صادرات، معکوس، و افت وزنی صادرات به افزایش تبدیل گردد. همین طور بررسی ها نشان میدهد که در آذر ماه شاهد کاهش ۱۴.۲ درصدی وزن و افزایش ۳.۲ درصدی صادرات نسبت به ماه قبل همین سال (آبان) بوده ایم. در بخش واردات نیز در آذرماه نسبت به ماه قبل همین سال (آبان) کاهش ۱۱ درصدی وزن و افزایش ۱۵.۵ درصدی ارزش واردات را شاهد بوده ایم.
همچنین از شروع فروردین تا ۱۰ دی سال ۱۴۰۱، رقم واردات کالایی نیز بیش از ۲۸.۲ میلیون تن و به ارزش ۴۴.۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
از این میزان، ۱.۰۵ میلیون تن به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار مربوط به ۱۰ روز نخست دی ۱۴۰۱ بوده که بیشترین ارزش آن مربوط به واردات ذرت دامی با سهم ۱۱.۵ درصد از کل ارزش واردات است.
روند ماهانه تجارت کالای بدون نفت خام
بازارهای هدف صادراتی و وارداتی
کشورهای عمده مقصد صادرات از شروع فروردین تا ۱۰ دی ماه سال ۱۴۰۱ نیز بدین سان است که بیشترین میزان صادرات به مقصد کشورهای چین با رقمی بیش از ۱۱.۸ میلیون دلار و سهم ۲۷.۵۱ درصد از کل ارزش صادرات، عراق با ۸.۶ میلیون دلار و سهم ۲۰.۰۳ درصد، ترکیه با ۶.۴ میلیون دلار و سهم ۱۴.۹ درصد، امارات متحده عربی با ۴.۶ میلیارد دلار و سهم ۱۰.۶۸ درصد و کشور هند با ۱.۵ میلیارد دلار و سهم ۳.۴۲ درصد از کل ارزش صادرات انجام شده است.
همچنین از شروع فروردین تا ۱۰ دی ماه سال ۱۴۰۱، کشور امارات متحده عربی با اختصاص رقمی بیش از ۱۳.۶ میلیارد دلار و سهمی در حدود ۳۰.۷۹ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است. در ادامه کشورهای چین با ۱۱.۵ میلیون دلار و سهم ۲۵.۹۹ درصد، ترکیه با ۴.۶ میلیارد دلار و سهم ۱۰.۴۵ درصد، هند با ۲.۴ میلیارد دلار و سهم ۵.۰۷ درصد و آلمان با ۱.۴ میلیارد دلار و سهم ۳.۱۵ درصد از کل ارزش واردات جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده اند.
منبع: متخصص فلز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب