شناسایی 62 هزارهكتار از اراضی مستعد زراعت چوب با آب های نامتعارف

شناسایی 62 هزارهكتار از اراضی مستعد زراعت چوب با آب های نامتعارف

به گزارش متخصص فلز مجری طرح زراعت چوب با اشاره به اینكه برنامه زراعت چوب سال جاری ۳۰ هزارهكتار است و پیشبینی می نماییم ۵ هزارهكتار از آن با آب ها نامتعارف عملیاتی شود، اظهار نمود: حدود ۶۲هزار هكتار اراضی مناسب برای زراعت چوب با آب های نامتعارف شناسایی شده است. نقشه های آن در اختیار استان ها قرار گرفته تا با هماهنگی اداره آب و فاضلاب استان جانمایی صورت گیرد.



جواد میرعرب رضی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه نیاز سالانه صنعت خرد چوب کشور به چوب حدود ۶.۵ میلیون مترمکعب است، اظهار نمود: این میزان چوب از محل زراعت چوب، هرس باغات و همینطور واردات تأمین می شود.

وی با اشاره به اینکه از سال ۸۴ تا کنون ۲۳۰ هزار هکتار زراعت چوب انجام شده است، اظهار نمود: هم اکنون هم مجموع زراعت یعنی صنوبر و اکالیپتوس و سایر گونه ها به حدود ۷۸هزار هکتار رسیده است.

مجری طرح زراعت چوب با اشاره به اینکه می خواهیم از آب های نامتعارف برای این نوع زراعت استفاده نماییم، اظهار داشت: در کشور حدود ۳.۳ میلیارد متر مکعب آب نامتعارف وجود دارد که یا تصفیه شده اند یا به صورت فاضلاب هستند. هیات وزیران سال قبل مصوبه ای برای زراعت چوب در تهران داشت تا کشاورزان بتوانند در مناطق جنوبی تهران زراعت کرده و امرار معاش کنند. البته این طرح از سال ۹۲ آغاز شد و در سطح ۴۰ هکتار هم به صورت پایلوت اجرایی و نتایج خوبی از آن حاصل شد.

به گفته وی به جز استان های کم آب مانند خراسان جنوبی، یزد و سیستان و بلوچستان در سایر استان ها زراعت چوب انجام می شود. همینطور سمنان، قم، قزوین، فارس، تهران هم پتانسیل زراعت چوب با آب های نا متعارف را دارند.

میرعرب رضی خاطرنشان کرد: حدود ۶۲هزار هکتار اراضی مناسب برای زراعت چوب با آب های نامتعارف شناسایی شده است. نقشه های آن در اختیار استان ها قرار گرفته تا با هماهنگی اداره آب و فاضلاب استان جانمایی صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه برنامه زراعت چوب سال جاری ۳۰ هزارهکتار است و پیشبینی می نماییم ۵ هزارهکتار از آن با آب های نامتعارف عملیاتی شود، اظهار داشت: برنامه ملی زراعت چوب تا ۱۳۰۸ سالی ۳۰ هزار هکتار است و پس از اجرای برنامه می توانیم هرسال ۱۲ میلیون مترمکعب چوب از بخش زراعت به صنایع تزریق نماییم.

مجری طرح زراعت چوب در پاسخ به این سؤال که با عنایت به کمبود آب در کشور، آیا نباید آب های نامتعارف پس از تصفیه وارد بخش کشاورزی به خصوص بخش غذایی شوند، اظهار داشت: آب های سالم اولویت بخش کشاورزی و تأمین امنیت غذایی هستند. ولی آبی که اسمش نامتعارف است گاها امکان دارد تبعات بهداشتی داشته باشد و بهتر است در جایی استفاده گردد که محصول، ارزش غذایی نداشته باشد. ازطرفی زراعت چوب به واسه استقرار درخت به مناسب سازی اقلیم، جلوگیری ازتبخیر و تعرق هم کمک می نماید و از این منظر در حفظ آب تأثیر دارد.





منبع:

1399/04/30
23:51:37
2691
5.0 / 5
تگهای خبر: صنعت , كشور , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات