رئیس سازمان توسعه تجارت:

كارت بازرگانی صادركنندگانی كه رفع تعهدات ارزی نكنندتعلیق می شود

كارت بازرگانی صادركنندگانی كه رفع تعهدات ارزی نكنندتعلیق می شود

به گزارش متخصص فلز رئیس سازمان توسعه تجارت از تعلیق كارت بازرگانی صادركنندگانی كه تعهدات ارزی سال ۹۸ را تا آخر تیر سال جاری ایفا نكنند، اطلاع داد.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، حمید زادبوم امروز در نشستی خبری درباره ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان اظهار داشت: بر مبنای روش های تعیین شده از جانب بانک مرکزی، صادرکنندگان باید عرضه حاصل از صادرات را به روش های عرضه در سامانه نیما، فروش ارز به نرخ سنا و واردات به جای صادرات انجام دهند.
وی اضافه کرد: صادرکنندگان تا ۳۱ تیرماه سال جاری فرصت دارند تا تعهدات ارزی حاصل از صادرات کالاهای خود در سال ۹۸ را ایفا کنند.
زادبوم درباره استفاده از کارت های بازرگانی دیگران اظهار داشت: از نظر ما، فردی که دارنده کارت بازرگانی است، صادرکننده شناخته می شود و ایفای تعهد ارزی به عهده وی است. اینکه فردی با کارت بازرگانی دیگری مبادرت به صادرات کرده باشد، از نظر ما مسموع نیست ضمن اینکه ما در سازمان توسعه تجارت چیزی به نام «کارت بازرگانی یکبار مصرف» را قبول نداریم.
به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، نرخ ارز بازار آزاد، نرخ رسمی تائید شده نیست و اگر کسی بگوید نرخ ارز نیما با نرخ ارز آزاد فاصله بسیاری دارد، از نظر ما پذیرفتنی نیست.
وی افزود: نرخ ارز سامانه سنا، نرخ میانگین واقعی ما است و ۲۰ درصد از ارز صادرکنندگان از راه صرافی ها قابل فروش است.
زادبوم درباره تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگانی که تعهد ارزی خویش را ایفا نکرده اند، اظهار داشت: آنهایی که فعلاً صفر درصد هستند و هیچ رقمی از ارز صادرات خویش را به سامانه نیما بازنگردانده اند، کارت بازرگانی شان مورد تعلیق قرار گرفته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد لغو معافیت مالیاتی صادرکنندگان اضافه کرد: از نظر قانون، صادرکنندگان معاف از مالیات هستند اما اگر ایفای تعهد ارزی نکنند، معافیت مالیاتی آنها لغو می شود.
به گفته وی، سازمان امور مالیاتی به این مورد ورود کرده و اگر تعهدات ارزی صادرکنندگان تا آخر تیر سال جاری در مورد صادرات سال ۹۸ ایفا نشود، از آنها مالیات دریافت خواهد شد.
زادبوم بیان نمود: بانک مرکزی در سال ۹۷ اعلام نمود که صادرکنندگان می توانند ۲۰ درصد از ارز صادرات را وارد سامانه نیما نکنند. از نظر قانون اگر صادرکننده ای ۷۰ درصد تعهدات ارزی خویش را ایفا کند، معاف از مالیات است ازاین رو اگر صادرکنندگان ۵۶ درصد تعهدات ارزی حاصل از صادرات خویش را در سال ۹۷ ایفا کرده باشند، معاف از مالیات هستند ولی این رقم در سال ۹۸ به همان ۷۰ درصد بازگشته است.
رئیس سازمان توسعه تجارت درباره برنامه های سالجاری این سازمان اظهار داشت: با عنایت به نامگذاری سال جاری بعنوان سال «جهش تولید»، برنامه ریزی کرده ایم که برای تأمین ارز واردات مواد اولیه و ماشین آلات کارخانجات تولیدی، این واردکنندگان را به صادرکنندگان متصل نماییم تا از محل ارز حاصل از صادرات آنها بتوانند این اقلام را وارد کنند اما سازمان توسعه تجارت در این مذاکرات پایاپای صرفا نقش مشاوره ای دارد.
وی در مورد صدور کارت بازرگانی جدید اضافه کرد: نظر وزارت صمت، سختگیری برای صدور کارت جدید است. همینطور یکی دیگر از مقررات تدوین شده، این است که اگر دارنده کارت بازرگانی برای نخستین بار مبادرت به صادرات کند، می تواند تا سقف ۵۰۰ هزار دلار صادرات داشته باشد. در صورتیکه تعهدات ارزی آن به صورت کامل ایفا شود، می تواند این سقف صادراتی را برای دفعات بعدی لغو کند.
زادبوم با اشاره به اینکه پارسال نسبت به سال ۹۷ کاهش ۷ درصدی صادرات داشتیم، خاطرنشان کرد: با عنایت به محدودیت های بانکی، لجستیکی، حمل و نقلی و قراردادها، نگه داشتن حجم صادرات تقریباً تا اندازه سال های پیش از آن، از نظر من نوعی رشد به حساب می آید. همینطور مشکلات مقطعی مانند کرونا و زیرساخت های حمل و نقلی هم به این محدودیت ها افزوده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، پتانسیل صادرات کالا از ایران به کشورهای همسایه و منطقه به اضافه چین و هند را ۱۰۰ میلیارد دلار عنوان و اظهار نمود: پتانسیل صادراتی به این مفهوم است که هم امکان تولید این کالاها در داخل وجود دارد و هم کشورهای داخل و همسایه به این کالاها نیاز دارند. ما در سازمان توسعه تجارت ۱۵ کشور همسایه و هند و چین را بررسی کردیم و فهرست کالاهایی که پتانسیل صادرات به این کشورها را دارند، تهیه و تدوین شده است.
وی درباره کالاهای ممنوعه صادراتی و وارداتی اظهار داشت: فهرست این کالاها را کارگروهی در وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می کند که سازمان توسعه تجارت، عضو این کارگروه است. ما طرفدار ممنوعیت صادراتی نیستیم و اگر جایی نیاز فوری داخل داشته باشیم، با تعرفه ها و عوارض صادراتی آنرا کنترل می کنیم؛ ایجاد ممنوعیت صادراتی، آخرین اولویت ما برای تأمین مایحتاج داخل خواهد بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت درباره مشوق های صادراتی اظهار داشت: ۶۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه سال جاری برای سازمان توسعه تجارت جهت پرداخت مشوق های صادراتی از جانب مجلس در نظر گرفته شده که سازمان برنامه و بودجه در حال تأمین بخشی از آن است. همینطور دستورالعمل مشوق های صادراتی را هم تهیه کرده ایم که پرداخت ۲، ۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات صادراتی از محل صندوق توسعه ملی و ۲، ۰۰۰ میلیارد تومان از محل منابع بانک ها با نرخ متوسط سود بانکی ۱۴.۵ درصد و بازپرداخت ۲ ساله، یکی دیگر از مشوق های صادراتی به حساب می آید.
زادبوم درباره آخرین وضعیت مرزهای ما با کشورهای همسایه اظهار داشت: مرز ریلی و زمینی با ترکیه باز است و همه مرزهای ما با عراق به جز سه پایانه مرزی بازگشایی شده است. همینطور مرزهای ریلی و زمینی با افغانستان و پاکستان و مرز ریلی با ترکمنستان در دو هفته اخیر باز شد. وزارت راه در حال رایزنی با ترکمنستان برای بازگشایی مرزهای زمینی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره مشکلات تردد لنج ها و شناورهای سنتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس اظهار داشت: اماراتی ها به علت شرایط کرونا مایلند تا ارتباطات تجاری ما کانتینری باشد درحالی که تعداد زیادی شناور سنتی فعال در بنادر جنوبی داریم که با اعمال این نظر اماراتی ها بیکار می شوند. ازاین رو در حال مذاکره با اماراتی ها هستیم تا شناورهای سنتی را هم بپذیرند ولی ارتباطات دریایی ما با قطر، کویت و عمان در جنوب و روسیه و قزاقستان در شمال برقرار است.


منبع:

1399/04/09
13:13:01
2718
5.0 / 5
تگهای خبر: بازار , بازرگانی , بودجه , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات