رشد 33 درصدی صید فانوس ماهیان در آب های دریای عمان

رشد 33 درصدی صید فانوس ماهیان در آب های دریای عمان

به گزارش متخصص فلز مدیركل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران از صید ۲۶ هزار و ۵۴۸ تُن فانوس ماهی در آب های دریای عمان طی ۱۱ ماهه نخست سال جاری اطلاع داد.



به گزارش متخصص فلز به نقل از كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، مختار آخوندی تصریح كرد: طی سال های اخیر صید فانوس ماهیان بعنوان یكی از مهمترین اهداف توسعه ای سازمان شیلات ایران در جهت تحقق اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی مطرح گردیده است.
مدیر كل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با اشاره به اینكه فانوس ماهیان از گونه های میان زی دریای عمان محسوب می شوند، عنوان كرد: این ذخایر در اعماق بیشتر از ۲۰۰ متر و فاصله ۱۲ مایلی از ساحل زیست می كنند.
به گفته وی، فانوس ماهیان همچون ذخایر پرارزش دریای عمان هستند كه به علت رشد سریع و عمر كوتاه كمتر از یك سال می توانند در توسعه بیشتر از پیش شیلات نقش مهمی ایفا كنند.
وی افزود: برپایه مطالعات صورت گرفته از جانب مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی كشور، میانگین حجم توده‌ی زنده‌ی فانوس ماهیان دریای عمان دو میلیون و ۳۰۰ هزار تُن است كه بر این اساس ظرفیت صید سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن از آن برای صیادان وجود دارد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران افزود: بر مبنای چشم انداز تعیین شده تا آخر برنامه ششم توسعه میزان صید فانوس ماهیان تا سال ۱۴۰۰ باید به ۷۰ هزار تُن برسد.
وی با اشاره به اینكه صید فانوس ماهیان در سال ۹۲، چهار هزار و ۱۲۵ تُن بوده كه این رقم طی ۱۱ ماهه سال جاری به ۲۶ هزار و ۵۴۸ تن رسیده است، اذعان داشت: سال جاری ۹۰ فروند شناور ویژه‌ی صید فانوس ماهیان در آب های دریای عمان به صید این گونه ماهیان اشتغال دارند.
به گفته مدیركل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، صید فانوس ماهیان در سال ۹۸ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۳۳ درصدی را نشان داده است.
وی بیان داشت: با اقدامات مدیریتی صورت گرفته از جانب سازمان شیلات ایران، صید هدف از ۶۰ درصد در سال های گذشته به ۷۰ درصد در سال ۹۷ و ۸۱ درصد در ۱۱ ماهه سال جاری رسیده است كه این امر حاكی از صید هدفمند است.
آخوندی با اشاره به اینكه الان گونه های یال اسبی و شبه شوریده، صید ضمنی فانوس ماهیان محسوب می شوند، اظهار داشت: بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته در تلاش هستیم تا میزان صید ضمنی به ۱۰ درصد كاهش پیدا كند.
وی در ادامه گفته های خود نصب سیستم پایش آنلاین كنترل شناورها، استقرار ناظر مقیم از جانب شیلات جهت كنترل مداوم صید در شناورها، كنترل تخلیه‌ی صید و اعمال برنامه مدیریتی صید ضمنی همچون اقداماتی است كه به منظور كنترل و نظارت و پیشگیری از بروز تخلف توسط صیادان صید فانوس ماهیان از جانب سازمان شیلات ایران اعمال می شود.
مدیركل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، توسعه فعالیتهای شیلاتی در سواحل مكران، اشتغال زایی بومیان ساكن سواحل جنوبی و كاهش وابستگی به واردات پودر ماهی، ارزآوری و پیشگیری از خروج ارز همچون مهمترین اهداف توسعه صید فانوس ماهیان محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینكه بیشترین كاربرد فانوس ماهیان الان در چارچوب پودر ماهی برای مصارف دام و طیور است، اذعان كرد: می خواهیم با وارد كردن این گونه ماهی در سبد مصرف انسانی در چارچوب چیپس و پروتئین خشك و یا هم در چارچوب محصولات خمیری و صنعتی ارزش افزوده‌ی فانوس ماهیان را افزایش دهیم.
آخوندی در ادامه گفته های خود با اشاره به اینكه ذخایر فانوس ماهیان دریای عمان بین ایران و كشور عمان مشترك است، بیان داشت: این در شرایطی است كه هم اكنون كشور عمان بهره برداری چندانی از این ذخایر انجام نمی دهد و این فرصت خوبی برای ما به حساب می آید تا بتوانیم نهایت بهره برداری را متناسب با حفاظت از ذخایر این گونه ماهیان انجام دهیم.

1398/12/19
20:56:39
3720
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , سازمان , سیستم , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات