متنوع سازی سبد سوخت راهی برای تشدید بحران انرژی

متنوع سازی سبد سوخت راهی برای تشدید بحران انرژی

به گزارش متخصص فلز، یک کارشناس انرژی اظهار داشت: متاسفانه ۹۰ درصد سبد انرژی کشور وابسته به گاز است و برای ممانعت از تشدید ناترازی در بخش های مختلف باید سبد انرژی کشور متنوع شود.



هاشم اورعی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که آن چه حالا در کشور وجود دارد بحران انرژی است و نه ناترازی اظهار داشت: یکی از لازمه های جبران ناترازی برق استفاده از فناوری های نوین است، که هر سال با تقاضای ۶ درصدی مصرف برق مواجه می شویم که به موازات آن تولید هم باید افزایش پیدا کند.
وی افزود: البته این افزایش هم نباید بگونه ای باشد که وزارت نیرو تمامی تمرکز خویش را بر افزایش تولید گذارد چونکه در صورتیکه مصرف کنندگان به درستی مصرف نداشته باشند این تولید مازاد هم هدر می رود. چونکه زمانیکه برق به درستی مصرف می شود نتیجه آن خویش را در تولید ناخالص نمایان می کند.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: در بحث تولید باید نیروگاه های جدید راه اندازی شود اما بررسی ها نشان داده است که سال قبل ۱.۷ دهم درصد ظرفیت نیروگاهی کشور افزایش یافت.
به گفته وی ما در قسمت تولید در قسمت تقاضا عقب افتادیم اما با فرض ایجاد نیروگاه های حرارتی جدید هم باز هم مشکلی به نام خوراک وجود دارد به همین علت ما در قسمت تولید احتیاج به یک بازبینی داریم.
اورعی با انتقاد از وابستگی ۹۰ درصدی سبد انرژی کشور به گاز افزود: متاسفانه سبد انرژی کشور وابسته به گاز است و برای پیشگیری از تشدید ناترازی در قسمت های مختلف باید سبد انرژی کشور متنوع شود.
وی ضمن اشاره به این که متنوع سازی سبد سوخت راهی برای پیشگیری از تشدید ناترازی ایجاد شده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی توسعه تجدیدپذیر ها می تواند مناسب ترین گزینه باشد، چونکه از وابستگی برق به گاز میکاهد و در زمستان شاهد این دست از خاموشی ها نخواهیم بود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۸۶ درصد تولید برق وابسته به گاز بود که حالا به ۹۰ درصد رسیده است. این کارشناس انرژی تصریح کرد: ابتدا باید مردم را در جریان بگذاریم که بهینه سازی صورت گیرد و در کنار آن سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر صورت گیرد چونکه ظرفیتهای قابل توجهی در این عرصه وجود دارد که میتوان از آنها بهره برد اما متاسفانه کل ظرفیت منصوبه ما از انرژی های تجدید پذیر ۱۳۰۰ مگاوات است که از ۹۳ هزار مگاوات کل ظرفیت برق کشور بسیار ناچیز می شود. وی اظهار داشت: اگر به اوج مصرف در تابستان برسیم باز هم سهم تجدیدپذیرها بسیار ناچیز خواهد بود چونکه تغییر مسیر و تحولی را شاهد نیستیم. دولت، برق که کالای تجاری است را به ابزار سیاسی تبدیل نموده و اجازه افزایش قیمت را نمی دهد در صورتیکه هزینه بر است و مشکل دیگر آن است که قیمت برق را بازار تعیین نمی کند بنابراین ناترازی را به دنبال دارد.

1403/11/19
11:24:13
42
5.0 / 5
تگهای خبر: ابزار , بازار , تولید , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات
خرید و فروش فلزات مانند آهن و آلومینیوم و مس و روی و متخصصان فلز