در سال ۲۰۲۲
هزینه واردات مواد غذایی نزدیک به رکورد 2 تریلیون دلار
به گزارش متخصص فلز، به نظر می آید خشکسالی یا بارندگی زیاد، جنگ در اکراین و هزینه های بالای انرژی در سال آینده حتی با وجود قیمت های بالا که کشاورزان را تشویق به افزایش کاشت می کند، تولید مزارع جهانی را باردیگر محدود خواهد نمود.
به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، بعید است تولید محصولات اصلی مانند برنج و گندم که ذخایر تخلیه شده را حداقل در نیمه اول سال ۲۰۲۳ جبران کند، در حالیکه محصولات تولیدکننده روغن های خوراکی از آب وهوای نامساعد در آمریکای لاتین و آسیای جنوب شرقی رنج می برند.
اوله هو، مدیر خدمات مشاوره ای در کارگزاری کشاورزی IKON Commodities در سیدنی اظهار داشت: جهان برای برآورده کردن تقاضا به محصولات زیاد نیاز دارد و باید در سال ۲۰۲۳، بهتر از سال جاری عمل نماییم و اگر به چشم انداز تولید جهانی غلات و دانه های روغنی نگاه نماییم، بسیار بعید به نظر می آید. قراردادهای آتی گندم، ذرت و روغن پالم از بالاترین رکورد یا چندین سال قبل کاسته شده است اما قیمتها در بازار خرده فروشی همچنان بالاست و پیشبینی می شود عرضه های محدود از قیمتها در سال ۲۰۲۳ حمایت کند.
میلیونها نفر در سرتاسر جهان، با افزایش قیمت مواد غذایی به رکوردهای بی سابقه در سالجاری، بخصوص کشورهای فقیرتر در آفریقا و آسیا که هم اکنون با گرسنگی و سوء تغذیه مواجهند، رنج می برند. هزینه های واردات مواد غذایی هم اکنون در راه رسیدن به رکورد نزدیک به دو تریلیون دلار در سال ۲۰۲۲ است و کشورهای فقیر را مجبور به کاهش مصرف می کند.
بعد از درگیری روسیه و اکراین، عرضه در بازاری که قبلاً تحت تاثیر شرایط جوی نامساعد و محدودیت های بعد از همه گیری قرار گرفته بود، کاهش پیدا کرد و قیمت های آتی گندم شیکاگو در ماه مارس به بالاترین میزان خود رسید. ذرت و سویا به بالاترین میزان خود در یک دهه گذشته صعود کردند، در حالیکه قیمت روغن پالم مالزی در ماه مارس به بالاترین حد خود رسید.
با عنایت به ترس از رکود جهانی، محدودیت های چین برای کووید- ۱۹ و تمدید قرارداد کریدور دریای سیاه برای صادرات غلات اکراین، قیمت گندم از آن زمان به سطح پیش از جنگ کاسته شده و روغن پالم حدود ۴۰ درصد از ارزش خویش را از دست داده است.
در حالیکه سیل در استرالیا، دومین صادرکننده بزرگ گندم جهان، در هفته های اخیر خسارت زیادی به محصولی که آماده برداشت بود، وارد کرده است، انتظار می رود خشکسالی شدید محصول گندم آرژانتین را تقریبا ۴۰ درصد کم کند. این امر سبب کاهش در دسترس بودن گندم جهانی در نیمه اول سال ۲۰۲۳ می شود. به قول تاجران، انتظار می رود تا وقتی که عوارض صادراتی که در اوایل سالجاری توسط هند، بزرگ ترین تأمین کننده جهان، وضع شده بود، قیمت های برنج بالا باقی بماند.
طبق گزارش رویترز، روغن پالم، پرمصرف ترین روغن خوراکی جهان، از طوفان های استوایی در سرتاسر آسیای جنوب شرقی که هزینه های بالا منجر به استفاده کمتر از کود شده است، صدمه دیده است. با این وجود، قیمت های بالاتر غلات و حبوبات، کشاورزان را تشویق به کاشت محصولات بیشتر در بعضی کشورها همچون هند، چین و برزیل کرده است.
منبع: متخصص فلز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب