رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح كرد

دلایل محقق نشدن اهداف برنامه ششم توسعه

دلایل محقق نشدن اهداف برنامه ششم توسعه

به گزارش متخصص فلز، رئیس اتاق بازرگانی تهران می گوید برای آنکه دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه ممکن شود باید به صورت دقیق برنامه ششم و مشکلات در ارتباط با آنرا صدمه شناسی کرد.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، مسعود خوانساری امروز سه شنبه در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار نمود: آنطور که از برنامه هفتم توسعه بر می آید هدف هایی مانند رشد سالانه اقتصادی هشت درصدی یا تک رقمی کردن تورم در یک برنامه پنج ساله در نظر گرفته شده که هر چند اهداف خوب و بزرگی بشمار می رود اما باید این سوال را پرسید که تا چه میزان شرایط برای دستیابی به آنها فراهم است.
وی ضمن اشاره به مشکلاتی که در راه اجرای برنامه ششم توسعه وجود داشت خاطرنشان کرد: برای مثال پیشبینی شده بود که در برنامه ششم توسعه رشد اقتصادی ایران سالانه هشت درصد باشد اما به جای اینکه در انتها این برنامه ما حدودا ۴۷ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم آمارها از آن حکایت می کند که عدد رشد ثبت شده تنها ۳.۴۴ درصد بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: یکی دیگر از اهداف برنامه ششم کاهش میزان تورم در اقتصاد ایران بود اما بررسی ها نشان داده است که در طول پنج سال قیمتها حدودا ۴.۷ برابر شده است؛ یعنی در طول اجرای این برنامه در هر سال حدودا رشد ۱۰۰ درصدی قیمتها را داشته ایم.
خوانساری با بیان اینکه تشکیل سرمایه ثابت ناخالص یکی دیگر از مهم ترین اهداف در توسعه اقتصادی به حساب می آید تصریح کرد: وقتی برپایه آمار بانک مرکزی میزان خروج سرمایه از کشور در زمان برنامه ششم توسعه به سالانه ۹ میلیارد دلار و در مجموع ۴۵ میلیارد دلار رسیده، یعنی ما نتوانسته ایم سرمایه ای را جذب نماییم که کفاف استهلاک سرمایه های موجود در کشور را بدهد.
وی افزود: ما برای آنکه رشد اقتصادی مدنظر خویش را ثبت نماییم چاره ای جز تزریق سرمایه جدید و افزایش بهره وری نداریم در حالیکه در طول برنامه ششم توسعه میزان رشد بهره وری عملا صفر بوده است. بهره وری جز با نوآوری، بهبود فرآیندها، مدیریت هزینه ها و آموزش نیروی انسانی محقق نمی گردد اما در کشور ما شرایط برای رسیدن به این اهداف عملا فراهم نیست.
به قول رئیس اتاق بازرگانی تهران در حوزه ای مانند انرژی، حمل و نقل و صنعت اصرار دولت بر قیمت گذاری دستوری منجر به کاهش استقبال سرمایه گذاران شده و همین مبحث شرایط را برای ما دشوار کرده است.
خوانساری بهره وری پایین در بخش انرژی را یکی از اصلی ترین چالش های اقتصاد ایران دانست و اظهار داشت: طبق برآوردهای سازمان برنامه و بودجه دولت ایران در طول سال حدودا ۷۶ میلیارد دلار یارانه انرژی می دهد. این یارانه نه تنها تأثیر مثبتی ندارد که حتی نقش مخربی هم ایفا می کند. در کنار آن در اقتصاد ایران مخارج شرکتهای دولتی به ۲۳۰۰ میلیارد تومان و مخارج بخش عمومی به بیشتر از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان می رسد. بطور قطع با تداوم چنین سیاستگذاری نمی توان انتظار ارتقاء بهره وری در اقتصاد را داشت.
وی تحریم ها را یکی دیگر از عوامل شکست برنامه ششم توسعه در رسیدن به اهداف اش دانست و توضیح داد: تحریم مثل موریانه اقتصاد ایران را خورده است و عدم انتقال تکنولوژی سبب شده بهره وری هم پایین بیاید. به غیر از آن فرآیندهایی مانند واردات و صادرات تحت تأثیر تحریم ها با افزایش هزینه ۲۰ درصدی همراه شده است؛ ازاین رو تا وقتی که چاره ای برای تحریم ها پیدا نشود دستیابی به اهداف کلان دشوار خواهد بود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: البته در این بین خبرهای خوشی هم انتشار یافته که می تواند برای اقتصاد ما نتایج مثبتی داشته باشد. عضویت در پیمان شانگهای یکی از این اتفاقات بود که باید دید در نهایت چه آورده ای برای اقتصاد ما دارد.



1401/06/29
22:26:55
523
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , بازرگانی , بودجه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات
خرید و فروش فلزات مانند آهن و آلومینیوم و مس و روی و متخصصان فلز