تاثیرات رکود جهانی بر بازار طلا

تاثیرات رکود جهانی بر بازار طلا

متخصص فلز: اتاق تجاری ایران در تازه ترین گزارش خود به بررسی ابعاد مختلف رکود جهانی اخیر در بازارهایی مانند نفت و طلا پرداخته است.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، پس از ۲۲ سال، تقاضای نفت در اقتصاد چین کاهش پیدا کرده و اقتصاد کشورهای اروپایی نیز در سایه قطع ارسال انرژی از روسیه در وضعیت انقباضی قرار گرفته اند. در آن سوی ماجرا، باوجود کند شدن رشد اقتصاد جهانی، بازار طلا نیز به تبع سیاست های نرخ بهره فدرال رزرو جذابیتی از خود نشان نمی دهد.
آژانس بین المللی انرژی اعلام نموده که چین با بزرگ ترین کاهش سالانه تقاضا برای نفت در بیش از سه دهه گذشته روبروست برای اینکه بحران ملکی و قرنطینه های پی درپی برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ رشد اقتصاد این کشور را متأثر کرده است. تقاضای چین برای نفت امسال به میزان ۴۲۰ هزار بشکه در روز معادل ۲.۷ درصد کاسته می شود که اولین کاهش سالانه تقاضا برای نفت، از زمان افت یک درصدی در سال ۱۹۹۰ است.
چین در امتداد سیاست کووید صفر، محدودیت هایی کرونائی را مجدداً وضع کرده است و شهرهای بزرگی مانند چنگدو با ۲۱ میلیون سکنه تحت قرنطینه قرار گرفته اند. در این میان، قیمت مسکن باوجود تدابیر دولتی، برای یازدهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرده است.
طبق پیش بینی آژانس بین المللی انرژی، مصرف نفت جهان امسال به میزان دو میلیون بشکه در روز رشد خواهدنمود که حدود ۱۱۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآورد قبلی این آژانس است و به ۹۹.۷ میلیون بشکه در روز می رسد. تقاضا نیز به همین میزان در سال ۲۰۲۳ رشد خواهدنمود.
این برآوردها در حالی است که بهای معاملات نفت در سه ماه گذشته تحت تأثیر سیگنال های کندی اقتصادی جهانی، حدود ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده و روز چهارشنبه در لندن نزدیک به ۹۳ دلار در هر بشکه معامله شد. هم زمان با تیره شدن دورنمای اقتصاد جهانی، تولیدکنندگان اوپک پلاس روند افزایش تولید نفت را معکوس کردند و از احتمال کاهش بیشتر تولید در ماههای آینده خبر دادند.
البته با تغییر مسیر گاز روسیه از اروپا به چین، کاهش تقاضای این کشور برای نفت با گرایش خیلی از کشورها برای تولید نیرو از نفت بجای گاز طبیعی جبران شده و از این مسیر حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت در سه ماهه چهارم امسال جذب خواهد شد و اوایل سال ۲۰۲۳، دو برابر سطح یک سال پیش خواهد بود.
رکود تورمی اقتصاد آمریکا که در دوره کرونا شروع شد و تا حالا ادامه پیدا کرده است، منجر به تصمیمات چندباره فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره با هدف مقابله با رشد سریع تورم شده است. در ایام اخیر، اتحادیه اروپا نیز سیاست افزایش نرخ بهره یورو را برای نخستین بار از زمان ایجاد این ارز، بمنظور مقابله با تورم در دستور کار قرار داده است.
این اتفاقات با قوی تر کردن ارزهای جهان خصوصاً دلار آمریکا، جذابیت سرمایه گذاری روی طلا را بصورت مقطعی کاهش داده و با چشم انداز ادامه رشد نرخ بهره توسط فدرال رزرو، سرمایه گذاران را در بازار طلا محتاط تر کرده است. در این شرایط، قیمت طلا در معاملات امروز بازارهای جهانی کم شد و بهای هر اونس طلا با ۳.۱ درصد کاهش به ۱۶۹۳ دلار و ۹۰ سنت رسید و هر اونس طلا در بازار معاملات آمریکا نیز با ۰.۱۸ درصد کاهش ۱۶۹۴ دلار و ۹۰ سنت معامله شد.
طبق گزارش رویترز، شاخص دلار ۰.۱ درصد به سمت اوج های اخیر افزوده شد و طلا برای خریدارانی که سایر ارزها دارند گران گردید اما درمجموع انتظارات افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، برخی سرمایه گذاران را وادار می کند که میزان افزایش بیشتر بازده اوراق قرضه را بررسی کنند؛ چونکه طلا نسبت به افزایش نرخ بهره آمریکا و بازدهی بالاتر بسیار حساس است و در عین افزایش ارزش دلار، هزینه فرصت نگهداری شمش های غیر بازده را زیاد می کند.




منبع:

1401/06/25
23:49:03
499
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , اوپك , بازار , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات
خرید و فروش فلزات مانند آهن و آلومینیوم و مس و روی و متخصصان فلز