آژانس بین المللی انرژی
به تحریم ها برای رالی نفت دل خوش نكنید
متخصص فلز: آژانس بین المللی انرژی در جدیدترین گزارش خود اعلام نمود: بازار انرژی امكان دارد خودرا با تحریم های آمریكا مقابل نفت ونزوئلا تطبیق دهد و انتظار نداشته باشید این رویداد به صعود بیشتر قیمت ها كمك نماید.
به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، این گزارش در زمانی انتشار یافته كه تنش ها در ونزوئلا به اوج خود رسیده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا با هدف تحت فشار قرار دادن دولت نیكلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا و محروم كردن این كشور از درآمد نفتی خود، شركت نفتی دولتی PDVSA را هدف تحریم قرار داده است.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش اخیر خود نوشت: وضع تحریم ها از طرف آمریكا مقابل شركت PDVSA ونزوئلا، یادآور اهمیت رویدادهای سیاسی برای نفت می باشد. با این وجود شاخص های قیمت نفت خام با بیان خبر تحریم ها تغییر چندانی نكردند كه احتمالاً ناشی از توانایی بازار برای تطبیق یافتن با تغییر روند عرضه است.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریكا روز چهارشنبه با ۵۶ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش، به ۵۳.۶۶ دلار در هر بشكه رسید. بهای معاملات آتی نفت برنت كه قیمت پایه بازار جهانی است، با ۶۵ سنت یا یك درصد افزایش، به ۶۳.۰۷ دلار در هر بشكه رسید.
نفت برنت سپس این كه بیشتر از ۴۰ درصد در فاصله اوایل اكتبر تا اواخر دسامبر ریزش كرد، قسمتی از ضرر خودرا جبران كرده است. كاهش تولید اوپك و مشكلات تولید در ونزوئلا در هفته های اخیر از قیمت نفت پشتیبانی كرده است.
بر اساس گزارش شبكه خبری سی ان بی سی، آژانس بین المللی انرژی اعلام نمود قیمت نفت از زمان اعلام تحریم های آمریكا مقابل ونزوئلا رشد آگهی برانگیزی نداشته است برای اینكه بازار همچنان سرگرم جذب مازاد عرضه ای است كه در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ شكل گرفت.
ونزوئلا بزرگترین ذخایر نفت قطعی جهان به میزان حدود ۳۰۰ میلیارد بشكه را در اختیار دارد و نفت سنگین این كشور فرآوری پیچیده ای دارد و در مقایسه با گریدهای دیگر، ارزان تر فروخته می شود.
پیش از تحریم های واشنگتن كه در اواخر ژانویه به اجرا درآمد، آمریكا میزان زیادی نفتا به ونزوئلا صادر می كرد كه برای استخراج نفت فوق سنگین این كشور مورد استفاده قرار می گرفت اما تحریم ها، واردات مواد رقیق كننده را متوقف كرده و موجب تشدید مشكلات تولید ونزوئلا شده است.
آژانس بین المللی انرژی در بخش دیگری از گزارش خود، رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را تغییر نداد و به ترتیب ۱.۳ میلیون بشكه در روز و ۱.۴ میلیون بشكه برآورد كرد.
همچنین اعلام نمود تولید نفت اوپك در ژانویه ۹۳۰ هزار بشكه در روز كمتر از دسامبر بوده و به ۳۰.۸۳ میلیون بشكه در روز رسیده كه كمترین میزان در چهار سال اخیر است.
با این حال گزارش ماهانه اوپك نشان داد اهداف كاهش تولید این گروه در ژانویه هنوز بطور كامل محقق نشده است.
طبق آمار منابع ثانویه، مجموع تولید اوپك كه متشكل از ۱۴ كشور است در ژانویه ۳۰.۸۱ میلیون بشكه در روز بود كه ۷۹۷ هزار بشكه در روز نسبت به ماه قبل از آن كاهش نشان داد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب