همایش معرفی فرصت های همسایه شرقی

هند، آماده استقبال از کالاهای ایرانی

هند، آماده استقبال از کالاهای ایرانی

به گزارش متخصص فلز، سازمان توسعه تجارت از برگزاری همایش معرفی فرصت های بازار هند برای تجار ایرانی اطلاع داد.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، هادی طالبیان مقدم، مدیرکل شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت ضمن اشاره به برگزاری همایش معرفی فرصت ها و ظرفیتهای حضور در بازار هند برای شرکت ها و بازرگانان ایرانی، برگزاری این همایش را گامی در جهت توسعه تجارت ایران و افزایش روابط تجاری برد- برد دو کشور دانست.
طالبیان مقدم ضمن اشاره به این که حجم مبادلات تجاری با هند در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵ میلیارد دلار بوده است، اظهار داشت: با وجود پتانسیل های بالای دو کشور برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری لازم است تجار ایرانی با فرصت ها و ظرفیتهای این بازار آشنا گردند و برگزاری این همایش می تواند به شناساندن این بازار کمک زیادی کند.
مدیرکل دفتر شبه قاره هند ضمن اشاره به رویکرد و نگاه به شرق دولت سیزدهم، روند قابل توجه و رو به رشد بازار هند، روابط دیرینه فرهنگی و تجاری بین ایران و هند، جمعیت بیشتر از ۱.۴ میلیارد نفری هند، واردات ۷۲۳ میلیارد دلاری هند از جهان و مختصات دیگر اضافه کرد: هند بازار خوبی برای صادرات محصولات مصرفی از جانب ایران است و ازاین رو امکان توسعه صادرات ایران به این کشور و توجه ویژه و کوشش برای افزایش حضور در این بازار هدفی ممکن و سودآور است.
طالبیان مقدم عضویت هند در سازمان های چندجانبه بین المللی مهم همچون بریکس، برخورداری از بازاری بزرگ و متنوع و رشد بالای اقتصادی و صنایع این کشور را همچون مزیت های دهلی نو برای روابط تجاری با تهران دانست و افزود: از طرفی میتوان به موقعیت استثنایی ژئوپلیتیک ایران و استقرار کشورمان در راه کریدورهای بین المللی همچون کریدور حمل و نقل بین المللی شمال- جنوب، وجود منابع عظیم انرژی و نفت و گاز و وجود بنادر مناسب و مطلوب در شمال و جنوب کشور برای ترانزیت کالا و همینطور وجود شرکتهای فنی مهندسی و دانش بنیان با استانداردهای بالا برای اجرای پروژه های مشترک فنی مهندسی اشاره نمود که بعنوان مزایای ایران برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با هند محسوب می شوند.
این مقام مسئول ضمن اشاره به مزایای ایران برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با هند اظهار داشت: وجود زمینه های صادراتی محصولات کشاورزی همچون کیوی و موضوع هایی مهم و زیربنایی در تجارت مانند توافق نامه تجارت ترجیحی، انجام سرمایه گذاری های مشترک و توسعه زیرساخت ها و ظرفیت ها و امکانات بندری چابهار در توسعه حمل و نقل و ترانزیت منطقه ای و بین المللی، توسعه پسکرانه ها، از موضوعات مهم تجارت دو کشور است.
مدیرکل شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت همینطور به سوابق و تاریخچه ارتباطات قوی و دیرینه هند اشاره نمود و اظهار داشت: ایران و هند با فرهنگ غنی و سابقه تمدن کهن، در طول تاریخ دارای روابط دوستانه و صمیمانه با یکدیگر بوده و از قرن ها پیش و زمان های دور، روابط تاریخی و فرهنگی مستحکمی برقرار کرده اند. همینطور اقتصاد ایران و هند به شکلی مکمل هم هستند و خیلی از کالاهایی که در دو کشور تولید می شود، می تواند بین آنها مبادله شود.
طالبیان مقدم در مورد مهمانان و سخنرانان در همایش معرفی فرصت ها و ظرفیتهای حضور در بازار هند اظهار داشت: سرپرست سازمان توسعه و تجارت ایران، سفیر ایران در هند، سفیر هند در ایران، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر شبه قاره هند، رئیس هیأت مدیره صندوق ضمانت ایران، نماینده کنفدراسیون صنایع هند، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع هند PHD، نماینده فدراسیون صادرات هند در این همایش به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت. همینطور دیگر نهادهای مرتبط و صادرکنندگان برتر در این همایش حضور دارند که به انتقال تجارب و بحث و تبادل نظر در مورد راهکارهایی در مورد فرصت ها و ظرفیتهای حضور در بازار هند خواهند پرداخت.
به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، در تجارت دوجانبه هند و ایران نفت و سوخت بیشترین سهم را به خود اختصاص می داد. اما از ماه می ۲۰۱۹ و بعد از پایان معافیت تحریم نفتی میزان نفت و سوخت صادر شده به هند کاهشی شد و ریزش کرد و در نتیجه حجم واردات از هند نزولی شد. بنابراین در سال ۱۴۰۰ تراز تجاری به نفع ایران مثبت شد.
در سال ۱۴۰۱ صادرات ایران به هند به ۲ میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل با رشد ۱۸ درصدی روبرو بوده است. در مقابل واردات ایران از هند هم با رشد ۸۰ درصدی مواجه گردید و به ۲ میلیارد و ۸۴۹ میلیون دلار رسید. همینطور حجم مبادلات تجاری با هند در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵ میلیارد دلار بوده است.
عمده کالاهای صادر شده ایران به هند در سال ۱۴۰۱ شامل قیر نفت، متانول، آمونیاک بدون آب، محصولات آهنی اسفنجی، تولوئن، پلی اتیلن، روغن پایه معدنی و عمده کالاهای وارد شده از هند در سال ۱۴۰۱ شامل برنج کامل سفید شده، چای سیاه، اکسید آلومینیوم، موز سبز و تازه، فرومنگنز، سایر فرآورده ها از مواد معطر مورد مصرف در صنایع غذایی. زغال سنگ ها، شکر تصفیه نشده، بادام زمینی بوده است.



1402/03/29
12:50:51
375
5.0 / 5
تگهای خبر: آلومینیوم , اقتصاد , بازار , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات