ساخت پایگاه در ماه با بهره گیری از خاک ماه

ساخت پایگاه در ماه با بهره گیری از خاک ماه

متخصص فلز: چین می خواهد تا سال 2028 ربات «Chinese Super Masons» را برای ساخت پایگاه های ماه با بهره گیری از خاک ماه به فضا پرتاب کند.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، با عنایت به این که ماموریت آرتمیس ۲ مقرر است در ۲۴ نوامبر به فضا پرتاب شود، جای تعجب نیست که مجلات علمی با تحقیق درباره سنگ پوشه یا رِگولیت قمری، ساختن پایگاه بر روی ماه و کار با خاک ماه برای رشد گیاهان سر و صدا کنند.
نتایج یک تحقیق اخیر که در مجله «Communications Biology» انتشار یافته استT آزمایشی را شرح داد که در آن از نمونه های خاک ماه جمع آوری شده در طول ماموریت های آپولو برای رشد گیاهان استفاده شده و برای نخستین بار، یک گیاه زمینی به نام رَشادی گوش موشی یا آرابیدوپسیس تالیانا (نام علمی: Arabidopsis thaliana) در نمونه های خاک قمری در طول آزمایش رشد کرده است.
تحقیقات اخیر دیگری که توسط ناسا تامین مالی شده و در مجله New Space انتشار یافته است، چالش های ساخت و ساز را در شرایطی که غبار ماه در طول پرتاب یا فرود به اطراف می چرخد، تحلیل و بررسی کرد.
این تعداد زیادی از آزمایشات نظریه و آزمایشگاهی است. اما، چه کسی ابتدا مبادرت به ساخت یک پایگاه ماه با خاک ماه خواهد کرد؟ معلوم شده که چین این کار را خواهد نمود. آنها حتی زمان تخمینی شروع عملیات را نیز اعلام نمودند.
کار برای ساخت پایگاه ماه با خاک ماه تا پنج سال دیگر شروع خواهد شد. رسانه های چینی گزارش دادند که چین می خواهد تا پنج سال دیگر ساخت یک پایگاه ماه با استفاده از خاک ماه را شروع کند و این کار تا پنج سال دیگر شروع خواهد شد.
در کنفرانس اخیر، کنفرانس ساخت و ساز فرازمینی که در دانشگاه علم و فناوری هااوژانگ در ووهان برگزار شد، بیش از ۱۰۰ دانشمند، محقق و پیمانکار فضایی چینی گرد هم آمدند تا درباره ی راه های ساخت زیرساخت در ماه بحث کنند.
به گزارش Changjiang Daily، دینگ لییون، کارشناس آکادمی مهندسی چین اظهار داشت که تیمی درحال طراحی رباتی به نام «Chinese Super Masons» هستند تا از خاک ماه آجر بسازند.
دینگ اظهار داشت: ساخت یک زیستگاه در ماه برای اکتشافات طولانی مدت در ماه مورد نیاز است و مطمئناً در آینده محقق خواهد گردید.
در این گزارش آمده است که وی همین طور دشواری دستیابی به این ماموریت را در کوتاه مدت درک کرده است.
رویترز گزارش داد رباتی که وظیفه ساخت آجر از خاک ماه را بر عهده دارد، در طول ماموریت چانگ ای-۸ (Chang'e-8) چین در حدود سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب خواهد شد. دینگ افزود که چین می خواهد نخستین نمونه خاک جهان را از سمت پنهان ماه در یک ماموریت حدود سال ۲۰۲۵ بازیابی کند.
پیش از این، چین با ماموریت چانگ ای-۵ در سال ۲۰۲۰ نمونه های خاک را از سمت پیدای ماه بازیابی کرده بود.
چین ۲۳ نوامبر سال ۲۰۲۰ کاوشگر چانگ ای-۵ خودرا به سمت کره ماه پرتاب کرد. این کاوشگر با هدف جمع آوری و بازگرداندن نمونه هایی از خاک و سنگ های ماه به زمین، توسط چین به فضا پرتاب شد. این کاوشگر بعد از ۱۱۲ ساعت سفر، در تاریخ ۲۸ نوامبر به مدار ماه وارد شد و سپس در ۱۷ دسامبر ۲۰۲۰ به زمین بازگشت. چانگ ای-۵ در مجموع ۱۷۳۱ گرم نمونه که عمدتاً سنگ و خاک بود را از سطح ماه جمع آوری کرده بود.
چین با این ماموریت موفقیت آمیز تبدیل به سومین کشوری شد که نمونه های قمری را چند دهه پس از ایالات متحده و شوروی سابق به زمین آورده است. آخرین ماموریت بازگرداندن نمونه ماه مربوط به ماموریت «لونا۲۴» (Luna 24) اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶ بود.
نمونه های قمری بازگردانده شده توسط ماموریت های آپولو و لونا همگی بیش از ۳ میلیارد سال قدمت دارند، اما نمونه های بازگردانده شده توسط چانگ ای-۵ چین در اواخر سال ۲۰۲۰، تایید نمود که سنگ های این منطقه نسبتاً جوان هستند و تنها ۲ میلیارد سال سن دارند.
چین اعلام نموده است زمانی که این کشور ایستگاه تحقیقاتی را در ماه ایجاد نماید، فضانوردان می توانند برای مدت طولانی تری در ماه بمانند.




منبع:

1402/01/25
11:57:36
406
5.0 / 5
تگهای خبر: ساخت و ساز , فناوری , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات