ایران در جایگاه هفتم ذخایر مس جهان

ایران در جایگاه هفتم ذخایر مس جهان

متخصص فلز: مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اعلان اینکه ایران با 36.5 میلیون تن ذخیره مس در دنیا رتبه هفتم را به خود مختص کرده است، اعلام نمود که در نظر داریم طی پنج سال آینده میزان تولید مس را به 600 هزار تن ارتقا دهیم.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، از امروز (دوشنبه) سومین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری های وابسته با نگاهی به تولید و بازار در مرحله افتتاحیه با حضور سعد عبدی -مدیر امور نظارت و برنامه ریزی شرکت ملی مس-، سعید زرندی -معاون طرح و برنامه وزیر صمت- وجیه اله جعفری- رئیس هیئت عامل ایمیدرو- و اردشیر سعدمحمدی -مدیر عامل شرکت ملی مس ایران- در محل هتل المپیک تهران انجام شد.
اردشیر سعدمحمدی- مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران- اظهار نمود: برای ایجاد تحول و پیشرفت به تغییر تفکر نیازمند هستیم و به تجهیزات و ناوگان حفاری مولتی سیستم جدید نیاز داریم که هم اکنون ۱۵ دستگاه جدید حفاری خریداری نموده ایم. هم اکنون ایران با ۳۶.۵ میلیون تن ذخیره مس معادل ۴.۲ درصد، رتبه هفتم دنیا را به خود مختص کرده است. معدن سرچشمه در رتبه ۲۹، سونگون ۷۶ و میدوک ۱۱۴، جزو معادن بزرگ در حوزه مس قرار دارند.
وی با اعلان اینکه شرکت ملی مس ایران قادر می باشد در میان ۱۰ شرکت اول تولیدکننده مس در دنیا قرار گیرد، اظهار داشت: شرکت های دنیا برای حفظ تولید و تقاضا، شاهد روند کاهشی عیار هستند و ایران نیز چنین روندی را در پیش گرفته است؛ ما در این راستا تناژ عملیاتی را افزایش داده ایم.
سعد محمدی ضمن تاکید براینکه بایستی با نگاه افزایش ایمنی و کاهش هزینه در حوزه اقتصاد حرکت نماییم، افزود: میزان تولید مس کاتدی امسال ۲۱۷ هزار تن بوده و در ادامه نیز (تا اختتام سال) قادر به تولید ۱۸۰ هزار تن کاتد دیگر نیز هستیم که بر این اساس ۱۱ درصد جلوتر از برنامه خواهیم بود. در میزان تولید آند نیز ۱۴ درصد فراتر از برنامه سال قبل عمل کرده ایم. همین طور در زمینه فروش هم طی ۹ ماهه سال جاری به ۲۸ هزار میلیارد تومان درآمد دست یافته ایم. ۳۵ درصد افزایش سود شرکت مس ناشی از عملکرد این شرکت و ۴۵ درصد حاصل تعیین بهای نرخ ارز است. بیشترین میزان حقوق دولتی در حوزه مس نیز چهار درصد برآورد شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران برنامه های در نظر گرفته شده برای آینده این شرکت را اینطور عنوان نمود که در نظر داریم طی پنج سال آینده میزان تولید مس را به ۶۰۰ هزار تن ارتقا دهیم. هم اکنون نیز در مجتمع مس سرچشمه واحد فلوتاسیون سرباره در حال راه اندازی است.
در ادامه سعد عبدی- مدیر امور نظارت و برنامه ریزی شرکت ملی صنایع مس ایران در این همایش با اعلان اینکه شرکت ملی مس ایران با تولید ۳۰۰ هزار تن مس محتوای معدنی با متوسط قیمتی ۱۷۹۲ دلار بر تن در سال ۲۰۱۹ یکی از کشورهای برتر زیر صدک پنجاهم دنیا است، اظهار داشت: دو کمربند مس در آند و هیمالیا وجود دارد که ایران در راه این کمربندها قرار دارد.
وی میزان ذخیره مس ایران را ۳۶.۵ میلیون تن معادل ۴.۲ درصد اعلام نمود که رتبه هفتم دنیا را به خود مختص کرده است و افزود: همین طور میزان ذخیره بوکسیت بعنوان ماده اولیه آلومینا در ایران ۳۸.۵ میلیون تن معادل ۰.۴ درصد دنیا است. میزان ذخیره روی ایران ۱۲.۴۴ میلیون تن معادل پنج درصد در رتبه پنجم قرار دارد و میزان ذخیره سرب ایران چهار میلیون تن معادل ۴.۵ درصد است که در رتبه ششم دنیا قرار دارد.
عبدی اعلا کرد: قیمت مس برای سال ۲۰۲۱ را شش هزار و ۶۰۰ دلار پیش بینی شده و مسیر صعودی را طی کرده است. روند قیمتی آلومینیوم نیز مثبت و روند حرکت قیمت طلا، روی و سرب منفی بوده است. متوسط مصرف مس در دنیا به ازای هر فرد ۳.۲ کیلوگرم است.




منبع:

1399/10/15
14:03:21
1335
0.0 / 5
تگهای خبر: آلومینیوم , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات